Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019
Μέσα στην βιάση

και τις ευχές


...της τελευταίας ημέρας του χρόνου, σκεφτόμουν πως ουσιαστικά το νέο έτος είναι η συνέχεια του σήμερα. Δεν έχουν σημασία οι αριθμοί της ημερομηνίας που αλλάζουν. Εκείνο που έχει νόημα κι αξία, όπως είπε και ο G. K. Chesterton, είναι να έχουμε " ...νέα ψυχή και νέα μύτη· νέα πόδια, νέα ραχοκοκκαλιά, νέα ώτα, και νέα ματιά."

Με καινούργια διάθεση και δύναμη, λοιπόν, για να συνεχίσουμε, να προσπαθήσουμε για το καλό και να ελπίσουμε για το καλύτερο. Να επιμείνουμε σε κάτι που δεν μας βγήκε όπως το θέλαμε με την πρώτη ή να δοκιμάσουμε κάτι εντελώς διαφορετικό. Να μετατρέψουμε τις πληγές σε γνώση και σοφία, να γελάσουμε με νέες ιστορίες, να διαβάσουμε ακόμη περισσότερες, να γράψουμε, να αναθερμάνουμε σχέδια κι επιδιώξεις. Να εμπνευστούμε. Να αναθεωρήσουμε, ίσως, παλιές γνώμες και να θέσουμε νέους στόχους κι απαιτήσεις. Να αναλάβουμε νέα καθήκοντα. Και να κάνουμε νέα -διαφορετικά- λάθη. Ή, τα ίδια με διαφορετικό flair.  

Ό,τι κι αν είναι αυτό που σκέφτεστε / ονειρεύεστε / επιθυμείτε... σας το εύχομαι! ΥΓ.: Προσοχή, ωστόσο, στους δρόμους - οδικής, νοητικής και συναισθηματικής κυκλοφορίας.

Σημείωση: Η εικονογράφηση του gif είναι από τον Luis Thomas 

Δεν υπάρχουν σχόλια: